עבודה מספקת לכל אדם את הביטחון שתהיה פרנסה לו ולמשפחתו. לכן, חשוב לעשות כל שניתן כדי לשמור על יחסי עבודה תקינים עם המעסיק, המנהלים וגם העובדים האחרים. עם זאת, יחסי עובד ומעסיק הם יחסים עדינים בהם יחסי הכוחות אינם שוויוניים, מה שמביא לעיתים להפרת יחסים אלה ואי שמירת על זכויות העובד. דיני עבודה כוללים בתוכם את כל החוקים הקשורים לעבודה ורובם הגדול עוסקים בזכויות העובד וחובות המעסיק כלפיו. אם המעסיק הפר את זכויותיכם ולא הצלחתם להביא את הדבר לפתרון בשיחה איתו, הצעד המתבקש הוא הגשת תביעה נגד מעסיק, צעד שאינו שגרתי ולכן חשוב לעשות אותו בצורה נכונה.
באילו מצבים ניתן להגיש תביעה נגד מעסיק?
כאמור, כדאי לנסות לפתור דברים מול המעסיק. אם הדבר אינו קרה, זה הזמן לשקול הגשת תביעה נגד מעסיק ומומלץ לעשות זאת לאחר התייעצות עם עורך דין המתמחה בתחום. ישנן מספר עילות להגשת התביעה. הראשונה היא הפרת הזכויות שלכם כעובדים, בין אם יש בעיה בשעות העבודה, מתן מנוחה כפי שנדרש, ימי מחלה או חופשה, מתן זכויות סוציאליות כפי שנדרש או איחור בתשלום המשכורת. עילה שניה היא פיטורין שנעשו לא כדין, למשל ללא שימוע לפני כן או מסיבה/ עיתוי בעייתיים, למשל בזמן היריון או מחלה. סיבה נוספת היא אפליה והתעמרות, כמו אי מתן הזדמנות שווה להתקדמותו של עובד. נושא נוסף הוא הטרדה מינית במקום העבודה.
מהו תהליך הגשת התביעה?
הגשת תביעה נגד מעסיק מתחילה בהגשת כתב התביעה ע"י העובד. עם זאת, עורך הדין יכול לשלוח למעסיק מכתב התראה לפני תביעה. מעסיקים רבים יעדיפו לפתור את הדברים באמצעות מו"מ עוד בשלב זה ולמנוע את הגשת התביעה. אם התביעה מוגשת, למעסיק יש 30 יום להגיב. השלב הבא הוא דיון מקדמי כאשר השופט יכול לפני כן לדרוש מהצדדים לגלות זה לזה את הראיות שבידם. ישנה גם הגשת תצהירי עדות ובשלב הבא כל צד רשאי לחקור את הצד האחר ועדים מטעמו. השלב הבא הוא סיכומים וקביעת פסק הדין.
משרד עו"ד קלו חורש מתמחה בין היתר בדיני עבודה וצבר ניסיון בייצוג עובדים בתביעות המוגשות כנגד המעסיק. הלקוח מקבל ייצוג מקצועי ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.